Новини

Разширено заседание на Управителния Съвет на БСО. На 07.08.2018 г., в  Българска Стопанска Камара – съюз на българския бизнес се проведе разширено заседание на УС на Български Съюз на Оптометристите, член на БСК. Подробности прочетете тук.

Български оптометристи и преподаватели в DIT, Ирландия. През октомври 2017, преподаватели от програмата по оптометрия на СУ „Св. Климент Охридски“ бяха поканени да посетят Dublin Institute of Technology (DIT). Повече информация и снимки вижте тук.

Първа награда за постерна презентация на „VI Национална студентска научна конференция по физика и инженерни технологии“, 16-18 ноември 2017, в Пловдив, спечели студентката от магистърската програма по Оптометрия в СУ „Св. Климент Охридски“, Яна Ненчева. Прочетете повече тук.

Български студенти по оптометрия с постер на ЕАОО конференция в Барселона, 11-14 май 2017. Темата на презентацията беше“Impact of The Selected Eyeglass Frames on The Visual Behavior“.  Вижте повече тук. 

Училищен скрининг на зрение, съвместно с ирландски оптометристи в началото на 2017. Започнахме 2017г. с още един осъществен проект – училищен скрининг на зрение, планиран и подготвен от Български Съюз на Оптометристите (БСО), съвместно с Dublin Institute of Technology (DIT) и Софийски Университет (СУ). Вижте повече тук.

Български Съюз на Оптометристите беше приет за пълноправен член на Европейския Съвет по Оптометрия и Оптика (ECOO) по време на  Генералната Асамблея проведена 14-16 октомври 2016, в Любляна. Работата по предварителната подготовка на това членство започна още в началото на 2016. Още информация и снимки може да видите тук.

Заключителната лекция на OCCSEE 2016 изнесе председателя на БСО, Мила Драгомирова. Третата Конференция по Оптометрия за Централна и Източна Европа (OCCSEE 2016) се състоя в гр. Сплит, Хърватия, 14-16 април 2016. Конференцията се организира от Университета за Приложни Науки, Велика Горица. Повече информация и снимки вижте тук.

Скрининг на зрение в СОУ „Васил Левски“, гр. Девня. Студенти по оптометрия от СУ „Св. Климент Охридски“ участваха в доброволческа акция за скрининг на детско зрение през октомври 2015. В град без офталмолог и оптика, за три дни 335 деца преминаха през редица тестове. Още информация и снимки може да видите тук.

На ЕАОО конференцията, Будапеща, 14-17 май 2015  българският постер получи наградата на Академията, беше избран между 55-те останали постера. Наградата наградата беше връчена на Мила Павлова, студентка по оптометрия. Повече информация и снимки вижте тук.