Световен ден на оптометрията

23 март е обявен за световен ден на оптометристите и хората, които предоставят цялостна грижа за очите и зрението. Световният ден на оптометрията се отбелязва на 23 март всяка година, като започва да се чества още през 1986г.

По случай Световния ден на оптометрията, Български съюз на оптометристите поздравява всички свои членове, колеги и приятели, и приветства всички бъдещи професионалисти по специалността. Пожелаваме ви успех в практикуването и изучаването и ви пожелаваме вдъхновение и нестихващо желание за развитие през целия ви професионален път.

Тази година специалността „Оптометрия” отбелязва своята 10 годишнина от дипломирането на първия випуск в Софийския университет „Свети Климент Охридски”. С голямо удоволствие ние от БСО, смятаме да отбележим като своеобразен празник на специалността годишнината на първия випуск в Алма Матер. Приветстваме всички настоящи и бъдещи, колеги и приятели да присъстват на общия празник, чиято дата и програма ще ви споделим допълнително.  Ще се радваме да видим всеки един от вас, да припомним първите си стъпки, развитието си до днес, както и да дискутираме и  обсъдим развитието на професията като  важна част от грижата за очното здраве.